Промотиране на продукти

За тази цел е необходимо интегриране на социалната мрежа с Вашия онлайн магазин или уеб сайт. Даване на възможност на потребителите да закачват снимки на артикули, и не само, чрез специален бутон, подобен на този за споделяне във Facebook и Google+. Така те ще промотират Вашите стоки и Вашия бранд ефективно и напълно безплатно.

Снимката или изображението ви ще се показват в резултатите от търсенето в Google Search Engine. Публикуваното изображение става обществено и ще може да се търси, с цел да се популяризира бранда на самият продукт, снимката бива да бъде брандирана с логото на фирмата.

Маркетинг чрез съдържание

В Пинтерест всеки ден се побликуват над 14 мил. статии дневно. Това ви дава една страхотна възможност да популяризирате бизнеса си, който рекламирате онлайн. Тези статии могат да съдържат полезни съвети и информация за вас и Вашите продукти. Целта е да се привлекът посетители, които се интересуват от това, което предлагате във Вашия онлайн магазин или уеб сайт.

Текстово описание може да включва подробности, които не са очевидни, като размера на артикула/продукта и материала, от който е направен. И линк към онлайн магазин/Facebook магазин, представен на снимката.

Facebook и партньорството му с Instagram

В началото на 2012 година, след закупуването на Instagram от Facebook, системата за реклами стана достъпна от потребителите на бизнес страници в социалната мрежа Facebook Inc. В интегрираната система популяризирате вашия бизнес не само в Instagram, но и комбинирано с Facebook.

         Instagram vs Facebook
Публикациите в Instagram показват само съобщение или „Заглавие“, което може да бъде до 175 знака. Рекламите с връзки към Facebook имат 4 текстови елемента: съобщение, заглавие, описание и надпис.
Снимките в Instagram имат минимален размер 640 х 640 px. Видеоклиповете имат съотношение 1:1 или 1936 x 1936 px и могат да бъдат до 15 секунди. Изображенията и видеоклиповете във връзка с Facebook имат съотношение на размерите 1.9:1 или 1200 x 638 px.