Следващо поколение Google Analytics

Какво ново

За да ви помогнем да получите по-добра възвръщаемост на инвестициите от вашия маркетинг в дългосрочен план, ние създаваме нов, по-интелигентен Google Analytics, който се основава на основата на собствеността App + Web, която въведохме миналата година. Новият Google Analytics вече е стандартният опит за всички нови имоти и тук инвестираме в бъдещи подобрения.

Можете да осъществите достъп до новия Google Analytics чрез свойството на Google Analytics 4 (по-рано известно като „Приложение + уеб свойства“), което можете да настроите заедно със съществуващите си свойства на Google Анализ. Това ще ви позволи да започнете да събирате данни и да се възползвате от най-новите иновации, когато те станат достъпни, като същевременно запазите текущата си реализация непокътната.

Прочетете съобщението, за да научите повече за следващото поколение Google Analytics.

Свойствата на Google Analytics 4 по-рано бяха известни като „App + Web properties“ по време на бета периода. Свойствата на Google Analytics 4 са налични за всички акаунти и сега са по подразбиране, когато създавате нова собственост, независимо дали планирате да я използвате за уебсайт, приложение или и двете.

Universal Analytics се отнася до предишното поколение Analytics. Това беше типът на собствеността по подразбиране за уебсайтове преди 14 октомври 2020 г.

Първи стъпки

За да настроите Google Analytics за уебсайт или приложение за първи път

  1. Създайте акаунт в Google Analytics, собственост и поток от данни
  2. Маркирайте уебсайта си и / или добавете Firebase SDK към приложението си

Ако имате съществуваща собственост на Universal Analytics за вашия уебсайт

Създайте нова собственост на Google Analytics 4, за да започнете да събирате данни и да се възползвате от най-новите иновации, когато те станат достъпни, като същевременно запазите съществуващото си внедряване на Universal Analytics непокътнато.

Администраторите на собственост могат автоматично да създават нова собственост от съществуваща собственост на Universal Analytics .

Оригиналният ви имот ще остане непокътнат и ще имате ново свойство, което ще бъде свързано с него. Тази асоциация ще направи тези свойства допустими за предстоящи функции, за да помогне за мигрирането на конфигурациите ви в Google Анализ. Днес ще можете да изследвате новия Google Analytics и да започнете да събирате данни, подготвяйки бизнеса си за бъдещето.

Ако нямате достъп за редактиране на акаунт ( ето как да проверите ), говорете с администратора на акаунта си за надстройване до свойство на Google Analytics 4. След като новата ви собственост бъде настроена, ще можете да се възползвате от многото нови възможности на Google Analytics, включително повече автоматизация, предсказуеми възможности, отчитане на различни платформи и различни устройства, нов модел на измерване на базата на събития и др.

Ако използвате Google Analytics за Firebase за приложението си

На съществуващите клиенти на Google Analytics за Firebase се препоръчва да надстроят до свойства на Google Analytics 4 (известни преди като App + Web свойства). Когато надстроите до свойство на Google Analytics 4, можете да се възползвате от най-новата иновация на Google Анализ и да добавите данните за уебсайта си, без да променяте съществуващата си реализация на Google Analytics за Firebase

Следвайте тези инструкции, за да надстроите проекта си във Firebase до собственост на Google Analytics 4.

Разгледайте

Администраторите могат да продължат да използват помощника за настройка, за да завършат конфигурирането на свойствата.

След като новото ви свойство бъде настроено и данните постъпят, можете да започнете да проучвате:

  • Началната страница за преглед на вашите данни
  • Oтчет в реално време, за да видите данните, идващи от последните 30 минути
  • Ориентирайте се към свойствата на Google Analytics 4, за да търсите, редактирате и споделяте отчети
  • Посетете курса ни за Skillshop, за да откриете новостите в Google Analytics