Профилите в Google My Business не се изисква да се показват в Google Търсене

Джон Мюлер от Google трябваше да потвърди, че не е необходимо да имате потвърдена от Google My Business обява за бизнес, за да се показва в Google Web Search. Нуждаете се от списък с Google My Business, за да се показва добре в Google Maps и в резултатите от локалния пакет или да показва локален панел при търсене, но не и за класиране в уеб търсенето.

Някой попита в Twitter „Изисква ли се (GMB) Google My Business, за да показва в резултатите от търсенето?“ Джон Мюлер отговори „Не, това не е изискване.“

Ето туитовете:

Това е снимка на екрана на този сайт, който се показва в Google Търсене и за него няма списък в Google My Business. И да, получаваме трафик от Google Търсене дори без обява в Google My Business.

Моят бизнес, RustyBrick, има както органичен списък отляво, така и списък с локален панел от дясната страна – това е разликата:

Двамата са наистина отделни и не са зависими един от друг. Въпреки че, ако сте бизнес, силно се препоръчва да имате списък с Google My Business, за да могат клиентите да ви намерят в местните резултати.