Meta | Новият Facebook

Днес на Connect 2021 главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг представи Meta, която обединява приложения и технологии под една нова марка на компанията. Фокусът на Meta ще бъде да вдъхне живот на метавселената и да помогне на хората да се свързват, да намират общности и да развиват бизнеса.

Метавселената ще се чувства като хибрид от днешните онлайн социални преживявания, понякога разширени в три измерения или проектирани във физическия свят. Това ще ви позволи да споделяте завладяващи преживявания с други хора, дори когато не можете да бъдете заедно – и да правите заедно неща, които не можете да правите във физическия свят. Това е следващата еволюция в дълга линия от социални технологии и поставя началото на нова глава.

Годишна конференция Connect обединява разработчици на разширена и виртуална реалност, създатели на съдържание, търговци и други, за да отпразнуват инерцията и растежа на индустрията. Тазгодишното виртуално събитие изследва какво могат да се чувстват преживяванията в метавселената през следващото десетилетие – от социална връзка до забавление, игри, фитнес, работа, образование и търговия. Също така обявихме нови инструменти, които да помагат на хората да изграждат „мета“, включително Presence Platform, която ще даде възможност за нови преживявания със смесена реалност в Quest 2 и инвестиция от 150 милиона долара в потапящо обучение на следващото поколение създатели.