Оптимизация на онлайн магазин – Как да създадете структура на сайта, която ще подобри SEO

Колкото по-добра е структурата на вашия сайт, толкова по-голям е шансът ви да се класирате по-високо в търсачките. Всеки уебсайт има някаква „структура“. Това може да е строга и опростена структура, или може да е неорганизирана смесица от страници. Ако сте умишлени и внимателни със структурата на вашия сайт, ще създадете сайт, който постига високи постижения в търсенето.
В тази статия споделям някои от най-добрите съвети за създаване на мощна структура на сайта. Съветите по-долу ще ви помогнат да създадете сайт, който да се хареса на потребителите, да се обхожда и индексира от паяци и да предоставя най-добрите SERP списъци и класации.
Защо структурата има значение
Тъй като през годините съм работил със стотици клиенти, се изненадах колко често се пренебрегва структурата на сайта. От една страна, това е един от най-важните аспекти на SEO представянето на сайта, но от друга страна, малко уебмастъри и собственици разбират какво означава да има структура на сайта, която подобрява SEO.
Ще споделя няколко от причините, поради които структурата на сайта е толкова решаваща, и след това ще вляза в начина на разработване на собствена SEO приятелска структура на сайта.
Добрата структура на сайта означава страхотно потребителско изживяване.
Когато отнемете цветовете, шрифтовете, кернинга, графиките, изображенията и бялото пространство, добрият дизайн на сайта наистина е страхотна структура.
Човешкият ум жадува когнитивно равновесие – той е в състояние да сглоби парчета логически заедно, да намери неща там, където се очаква, и да намери това, което търси. По този начин силната и логична структура на сайта когнитивно удовлетворява потребителите.
Както знаете, колкото по-привлекателен е вашият сайт за потребителите, толкова по-привлекателен е и търсачките. Алгоритъмът на Google използва информация от търсещите, за да класира вашия сайт. Ако вашият сайт има ниски CTR и ниско време на престой, той няма да се представи добре в SERPs. За разлика от това, когато потребителят намери сайт, който им харесва – т.е. сайт с голяма структура – те не отскачат и остават по-дълго. Точната структура на сайта може да намали степента на отпадане и да подобри времето за престой, като и двете ще доведат до подобрени класирания.

< ОПТИМИЗАЦИЯ ИЗРАБОТКА НА ОНЛАЙН МАГАЗИН >

Очаквайте продължение по темата!